Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna

Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Żywienie Człowieka / Aparatura -> G01

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marlena88
przetwórca mięsa


Dołączył: 01 Maj 2008
Posty: 30
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Czw 21:27, 05 Lis 2009    Temat postu: G01

czy ktos ma zrobione zdjecie sprawka i moze je wrzucic?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
marlena88
przetwórca mięsa


Dołączył: 01 Maj 2008
Posty: 30
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 18:00, 10 Lis 2009    Temat postu:

ludzie, wazyliscie probki roztworow przed i po zamrozeniu? ile wam wyszlo? jesli nie to skad wzieliscie masy do sprawka?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gosia_1111
NÓŻ:D


Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Płock


PostWysłany: Śro 4:34, 11 Lis 2009    Temat postu:

przed wazylismy a po zapominielismy... danych ja nie mam tylko kolezanka, z reszta sprawka jeszcze nie robilysmy bo 11 listopada aparatura nam przepada, czyli tydzien z czasu wiecej. No.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gosia_1111
NÓŻ:D


Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Płock


PostWysłany: Wto 20:20, 17 Lis 2009    Temat postu:

a Wam ile masy wyszlo, albo po prostu ile wpisaliscie? Razz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
marlena88
przetwórca mięsa


Dołączył: 01 Maj 2008
Posty: 30
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Śro 18:06, 18 Lis 2009    Temat postu:

przed mrozeniem wpisalismy po 10 g g dla kazdego roztworu a po zamrozeniu niewiele sie masa zmienila, moze o 0,01 g

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
A
przetwórca mięsa


Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 37
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Pią 21:50, 20 Lis 2009    Temat postu:

Czy ktos mi moze powiedziec czy poczatkowy punkt zamrazania to pierwsza czy najwieksza temp minusowa??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gosia_1111
NÓŻ:D


Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Płock


PostWysłany: Pią 23:09, 20 Lis 2009    Temat postu:

my zrozumialysmy to co jest tam napisane tak ze temperatura poczatkowa sa wsszystkie pomiary temp. w momencie kiedy woda wkracza na 0stopniC. Ale nie wiem czy to dobrze

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Sylwik
przetwórca mięsa


Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Olsztyn


PostWysłany: Pią 21:00, 04 Gru 2009    Temat postu:

hmm więc jesli woda osiagnie 0 stopni to jest jej temperatura poczatkowa i w tym samym czasie, jak woda osiagnie tą temperaturę, sprawdza się jaką temperaturę mają pozostałe roztwory czyli sacharoza i nacl(przy 0 stopni dla wody)? bo nie bardzo rozumiem a teraz ja mam problem z tym sprawozdaniem, więc proszę dobrych ludzi o pomoc Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Sylwik
przetwórca mięsa


Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Olsztyn


PostWysłany: Pią 21:05, 04 Gru 2009    Temat postu:

a i jeszcze jedno pytanko jaka jest średnica wewnętrzna tych próbek, bo my nie zwróciłysmy uwagi na wzory,więc nie zmierzyłyśmy tego... z góry dziękuje

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gosia_1111
NÓŻ:D


Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Płock


PostWysłany: Sob 16:19, 05 Gru 2009    Temat postu:

dokladnie tak zrobilysmy Very Happy a o srednicy tez na cwiczeniu nie wiedzialysmy wiec same sobie przyjelysmy 2cm

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Żywienie Człowieka / Aparatura Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Regulamin