Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna

Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Żywienie Człowieka / Aparatura -> Teoria z zamrażania

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adania88
kierownik McDonald's


Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 269
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Olsztyn


PostWysłany: Wto 2:20, 05 Sty 2010    Temat postu: Teoria z zamrażania

Może ktoś wrzucić zagadnienia z zamrażania dość pilnie?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Evelina
mlekołak


Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 87
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 14:09, 05 Sty 2010    Temat postu:

to juz bylo na forum umieszczone. wystarczy czytac:
Zagadnienia z zamrażania:
1. krzywa mrożenia wody i produktów spożywczych(podobieństwa i różnice)
2. czas zamrażania, krystalizacja podczas zamrażania
3. czynniki decydujące o czasie zamrażania (czas zamrażania)
4. czynniki chłodnicze i mroźnicze
5. metody zamrażania, budowa podstawowych urządzeń do mrożenia
Książka z jakiej podobno trzeba się uczyć "Zamrażanie żywności" Podstolski, Gruda


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Żywienie Człowieka / Aparatura Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Regulamin