Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kitajec1111
przetwórca mięsa
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 30 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Pią 18:40, 09 Paź 2009 Temat postu: Cw 1 |
|
|
Pani dr inż. Brygida Dybowska prosiła o przekazanie ze na pierwszych cw nie bedzie cw z wyparki prozniowej i wszyscy musza sie nauczyc na suszarke;]
Post został pochwalony 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Hobbes
kierownik McDonald's
Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 227 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg
|
|
Wysłany: Nie 14:39, 11 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie dotyczące suszarki. Czy uczycie się tych wszystkich pierdół co są w przewodniku, czyli parametrów pracy suszarki z czego się składa itp. Czy tylko celu i przebiegu ćw?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 45 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Nie 16:36, 11 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
tylko celu i przebiegu ćwiczenia, ona teorii nie pyta.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Hobbes
kierownik McDonald's
Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 227 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg
|
|
Wysłany: Sob 14:17, 17 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Orientuje się ktoś jak obliczyć natężenie przepływu powietrza przez układ?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 146 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Sob 17:40, 17 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
U = u * S
gdzie
u- prędkość liczy się ze wzoru deltaP = ( u2 * ro) / 2
S - pole pow. (pi d2) / 4
delta P wynosi 14 Pa
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Hobbes
kierownik McDonald's
Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 227 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg
|
|
Wysłany: Sob 17:43, 17 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
a ro to jest promień tej rury czy jak?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 146 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Sob 19:58, 17 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
ro jest to gęstość pisze się jak jakieś krzywe g albo q
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Hobbes
kierownik McDonald's
Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 227 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg
|
|
Wysłany: Sob 20:04, 17 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
A jakbyś mógł jeszcze podać ile wynosi bo mi wyszło 996kg/m3 i nie wiem czy dobrze
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Hobbes dnia Sob 20:07, 17 Paź 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 146 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Nie 10:08, 18 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
gęstość wynosi 1,183 kg/m3
więc z obliczeń:
u = 4,865 m*s
U = 0.185 m3/s
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 146 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Nie 10:10, 18 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Czy ktoś ma jakieś przykładowe wnioski? i mógłby się podzielić nimi na forum?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Hobbes
kierownik McDonald's
Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 227 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg
|
|
Wysłany: Nie 10:38, 18 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
A skąd tą gęstość wziąłeś?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
michulek18
przetwórca mięsa
Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 40 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Nie 14:43, 18 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Macie może coś na temat instalacji suszarnii jedno dwu i trójkomorowych??
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 146 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Nie 15:26, 18 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
chyba jedno i dwu stopniowych.... to ze można je łączyć szeregowo np. z innymi suszarkami np. fluidyzacyjnymi. jeśli mamy suszarnie rozpyłowa a następnie połaczymy z kolejna suszarnią to znaczy ze jest to suszarnia dwu stopniowa.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Hobbes
kierownik McDonald's
Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 227 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg
|
|
Wysłany: Nie 15:38, 18 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Czy może mi ktoś z łaski Swojej wyjaśnić skąd wziąć gęstość tego materiału suszonego, jego temp. początkową i skąd wziąć ciepła właściwe do bilansu cieplnego?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
michulek18
przetwórca mięsa
Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 40 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Nie 16:24, 18 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
dzięki:)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|