 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Krzysiek 18
przetwórca mięsa
Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 29 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Pon 14:55, 23 Lis 2009 Temat postu: pasteryzator |
|
|
mógłby ktoś napisać zadania jakie mieliście z pasteryzatora?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 107 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Pon 15:49, 23 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Mieliśmy dane od t1 do t3 oraz temp pary którą trzeba bylo uznać za temp.4 itemp.5. Dane też Fp i Fw,cw i r pary i G (czyli U*gęstość). Obliczyć Qp i Qw, Kp i Kw oraz Gp.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Martylla
przetwórca mięsa
Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 40 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Las Palmas Novinkas
|
|
Wysłany: Pon 21:35, 30 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Dane: temp od t1-t4, t5 przyjac takie jak t4 albo moze z tego wykresu co to go trzeba narysowac odczytac, Fp,Fw, G wody, Cwody, G produktu, C produktu
a) narysowac jakis wykres i zaznaczyc na nim rozklad temperatur
b) obliczy E, kp, kw
c) jesli E zwiekszy sie o 0,01 to jaki to ma wplyw na zuzycie wody goracej
Tak mniej wiecej. Pozdro!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 142 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łapy
|
|
Wysłany: Pon 13:06, 07 Gru 2009 Temat postu: |
|
|
a dokładnie było podane:
temperatura początkowa produktu : 14C
Temperatura pasteryzacji: 75 C
Temp. na wyjściu z sekcji wymiany :30C
Czynnikiem grzejnym była woda a temperaturze 90 C
jeszcze było podane Mp, Mw (masowe natężenie przepływu) i Cp, Cw ale nie pamiętam ile.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
|