Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna

Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Biotechnologia Żywności / Biokataliza w przem. spoż. -> Wyniki koła, informacje odnośnie ćwiczeń i poprawy kolokwium
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
finito
przetwórca mięsa


Dołączył: 26 Wrz 2009
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 14:56, 12 Sty 2010    Temat postu:

pyt z poprawy:
1. wyznaczania stalej Km
2. schemat r. transestryfikacji
3. parametry stabilnosci enzymow


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
madzikb19
NÓŻ:D


Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 167
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 17:17, 12 Sty 2010    Temat postu:

+ charakterystyka i zastosowanie lizozymu

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Martylla
przetwórca mięsa


Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Las Palmas Novinkas


PostWysłany: Wto 19:32, 12 Sty 2010    Temat postu:

Gr 7:
1. 2 enzymy scharakteryzowac: ?peptydazy?(nie pamietam jakie, moze ktos wrzuci)
2. Jak wyznaczyc kinetykę reakcji enzymatycznych, np. Km?
3. Opisac wyizolowywanie enzymu z plynu pohodowlanego za pomoca rozpuszczalnikow nieorganicznych i soli nieorganicznych (tak mniej wiecej).
4. Schemat reakcji transglutaminazy(?).
Dokladnie nie pamietam jak widac, wiec nie bede obrazona jak ktos mnie poprawi.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ewcik88
rolnik


Dołączył: 04 Sty 2010
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 19:50, 12 Sty 2010    Temat postu:

ad.1 dysmutazę ponadtlenkowa

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Słoneczko666
NÓŻ:D


Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 137
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 20:53, 12 Sty 2010    Temat postu:

Ad.1 i peroksydaza

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kaamos
mlekołak


Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 83
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 23:45, 12 Sty 2010    Temat postu:

Wydaje mi się że nie było pytania w pkt. 4 o transglutaminazę, ale o transglukozydazę, a konkretniej o schemat transglukozydacji. Ale mogę się mylić, o 7 rano trudno o trzeźwość ;P.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Słoneczko666
NÓŻ:D


Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 137
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Śro 0:50, 13 Sty 2010    Temat postu:

a konkretnie to chodzilo o schemat reakcji transglikozydacji Cool

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kaamos
mlekołak


Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 83
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Śro 13:55, 13 Sty 2010    Temat postu:

Ot tam, drobny detal Razz. A poza tym może dzisiaj już będą wyniki popraw i szczegóły odnośnie zaliczenia przedmiotu. W poniedziałek odbędą się prawdopodobnie ostanie zajęcia. Niektórzy muszą się jeszcze rozliczyć z nieobecności (łącznie 5 osób). Ale nie są to pewne informacje, musimy poczekać aż prowadzący wyśle dokładne info do starostów może dzisiaj, może później. Tak więc czuwajmy Very Happy.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Kaamos dnia Śro 14:00, 13 Sty 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
maly007
NÓŻ:D


Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Śro 14:49, 13 Sty 2010    Temat postu:

Są już wyniki i list od Pana Doktora A. Zainteresowanych zapraszam do obejrzenia. Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
xyz
kierownik McDonald's


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 259
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 16:48, 17 Sty 2010    Temat postu:

co to sa parametry stabilnosci enzymow?? co pisaliscie na ten temat??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
finito
przetwórca mięsa


Dołączył: 26 Wrz 2009
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 16:53, 17 Sty 2010    Temat postu:

ja pisalam o akt. enzymu, akt molarnej, wlasciwej, liczbie obrotow, szybkosc inaktywacji enzymu, czas poltrwania enzymu, konwersja substratu , wydajnosc syntezy prod., selektywnosc enzymu, nadmiar enancjomeryczny, zuzycie enzymu

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ewa Grala
NÓŻ:D


Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 122
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mrągowo


PostWysłany: Nie 17:53, 17 Sty 2010    Temat postu:

Mój artykuł jest o syntezie lewanu.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Martylla
przetwórca mięsa


Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Las Palmas Novinkas


PostWysłany: Pon 14:04, 18 Sty 2010    Temat postu:

Poprawa nr 2: gr 7
1. peroksydazy- charakterystyka, zastosowanie.
2. wyjasnic pojecia, podac wzory: TON, TOF, katal, ee
3. Inhibicja akompetycyjna
4. rodzaje krioprotektorów/ zamienilismy na: Jak zwiekszyc wydajnosc reakcji otrzymywania biodiesla?
5. Napisac sami, a jak bedzie bez sensu to w ogole nie bedzie sprawdzane.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
xyz
kierownik McDonald's


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 259
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Pon 15:24, 18 Sty 2010    Temat postu:

kiedy beda wyniki??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Biotechnologia Żywności / Biokataliza w przem. spoż. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Regulamin