|
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 146 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Nie 22:42, 13 Gru 2009 Temat postu: ZALICZENIE Nr.1 |
|
|
Zagadnienia
Biokataliza w przemyśle spożywczym
Zaliczenie nr 1
1. Podstawowe informacje dotyczące enzymów. Kinetyka reakcji enzymatycznych. Parametry charakteryzujące kinetykę reakcji enzymatycznych. Metody oznaczania i sposoby wyrażania aktywności enzymatycznej. Inhibicja enzymów.
2. Metody otrzymywania enzymów. Ogólne schematy postępowania podczas pozyskiwania enzymów z materiału roślinnego, zwierzęcego i mikrobiologicznego. Sposoby utrwalania enzymów.
3. Charakterystyka enzymów stosowanych w technologii piwowarskiej.
4. Ogólna charakterystyka lipaz. Właściwości katalityczne lipaz. Charakterystyka zastosowania lipaz w przemyśle spożywczym w tym do syntezy biodiesla.
5. Charakterystyka β-D-galaktzozydaz (β-GAL). Zastosowanie β-Gal w przemyśle spożywczym: hydroliza transgalaktozylacja.
6. Obowiązuje również materiał specyficzny dla każdej z grup przedstawiony w formie prezentacji publikacji.
Termin zaliczenia: 4.01.2010 godzina 8:00 (grupa VII) i 9:00 (grupa VII)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 146 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Pon 8:17, 14 Gru 2009 Temat postu: |
|
|
Małe Poprawki .....
Zagadnienia
Biokataliza w przemyśle spożywczym
Zaliczenie nr 1
1. Podstawowe informacje dotyczące enzymów. Kinetyka reakcji enzymatycznych. Parametry charakteryzujące kinetykę reakcji enzymatycznych. Metody oznaczania i sposoby wyrażania aktywności enzymatycznej. Inhibicja enzymów. Klasyfikacja enzymów i charakterystyka klas enzymów.
2. Metody otrzymywania enzymów. Ogólne schematy postępowania podczas pozyskiwania enzymów z materiału roślinnego, zwierzęcego i mikrobiologicznego. Sposoby utrwalania enzymów.
3. Charakterystyka enzymów stosowanych w technologii piwowarskiej.
4. Ogólna charakterystyka lipaz. Właściwości katalityczne lipaz. Charakterystyka zastosowania lipaz w przemyśle spożywczym w tym do syntezy biodiesla.
5. Charakterystyka β-D-galaktzozydaz (β-GAL). Zastosowanie β-Gal w przemyśle spożywczym: hydroliza transgalaktozylacja.
6. Obowiązuje również materiał specyficzny dla każdej z grup przedstawiony w formie prezentacji publikacji.
Termin zaliczenia: 4.01.2010 godzina 8:00 (grupa VII) i 9:00 (grupa VII)
Regulamin:
1. Każdy student ma trzy podejścia do zaliczenia ćwiczeń (bloków tematycznych)
2. Po trzech nieudanych podejściach zaliczenia któregoś z trzech bloków zaliczeniowych będzie przeprowadzone zaliczenie komisyjne (koniec semestru).
3. Zaliczenia mogą odbywać się w formie pisemnej lub ustnej.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
|