Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna

Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Biotechnologia Żywności / Surowce i materiały w biotechnologii -> Cw 2

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Justa
mlekołak


Dołączył: 17 Wrz 2009
Posty: 60
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 17:25, 11 Paź 2009    Temat postu: Cw 2

pytania z 2 cwiczenia:

- jakie nośniki badamy na ćwiczeniu
- jakie własciwości bedziemy oceniac
- na czym polego metoda jasewicza i metoda ONPG w oznaczaniu aktywnosci beta- D- galaktozydazy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
finito
przetwórca mięsa


Dołączył: 26 Wrz 2009
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 14:26, 13 Paź 2009    Temat postu:

pyt. z koła:
-nosniki stos. do immobilizacji kom. i enzymow
-cechy dobrego nosnika
-porowatosc- znaczenie i pomiar


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
maly007
NÓŻ:D


Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Śro 22:30, 21 Paź 2009    Temat postu:

Czy ktoś wie jaki jest wpływ stężenia agaru na właściwości mechaniczne i jak wpływa na odporność na zasady i kwasy - wiadomości literaturowe??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hobbes
kierownik McDonald's


Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg


PostWysłany: Pon 18:40, 26 Paź 2009    Temat postu:

Może ktoś zamieścić jakieś świeższe pytania z tego ćw?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ewa Grala
NÓŻ:D


Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 122
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mrągowo


PostWysłany: Pon 22:08, 26 Paź 2009    Temat postu:

Nie pamiętałyśmy dokładnie treści, dlatego nie pisałyśmy, postaram się oddać ogólny sens pytań:
1. podział nośników ze względu na pochodzenie
2. jaka cecha nośnika wpływa na aktywność preparatu immobilizowanego?
3. odporność mechaniczna - trzeba było opisać dlaczego jest potrzebna


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
aralka4
mlekołak


Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 69
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Śro 12:13, 11 Lis 2009    Temat postu:

1. podaj pzykłady stosowania nosników w biotechnologii
2 modyfikacja nośników- cel stosowania
3. jaki rodzaj nośników jest najczęściej używany do immobilizowania komórek i enzymów-uzasadnij


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
madzikb19
NÓŻ:D


Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 167
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Śro 9:44, 25 Lis 2009    Temat postu:

1. wymienić nośniki syntetyczne
2. jakie cechy powinien mieć dobry nośnik
3. czy można poprawiać cechy nośników


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dżasta
NÓŻ:D


Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 107
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Czw 14:50, 26 Lis 2009    Temat postu:

Mieliśmy pytania jak wyżej Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
thomas
przetwórca mięsa


Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Pon 20:54, 30 Lis 2009    Temat postu:

1. podaj przykłady stosowania nośników w biotechnologii
2 modyfikacja nośników
3. jakie nośniki są najczęściej używane do immobilizowania komórek i enzymów


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Martylla
przetwórca mięsa


Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Las Palmas Novinkas


PostWysłany: Wto 19:53, 01 Gru 2009    Temat postu:

1. nosniki nieorganiczne czemu sa rzadko stosowane
2. nosniki zastosowanie w przemysle spozywczym
3. nosniki organiczne wady i zalety


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gerl
NÓŻ:D


Dołączył: 25 Sty 2009
Posty: 176
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Torun


PostWysłany: Nie 17:35, 13 Gru 2009    Temat postu:

pamieta ktos moze wiecej pytan z tego tematu?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Miecho
NÓŻ:D


Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 108
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Pon 21:12, 14 Gru 2009    Temat postu:

1 porowatość - znaczenie i jak mierzymy
2. Co wiesz o aktywacji nośników, przykłady
3. Które nośniki mogą być wielokrotnie używane i dlaczego.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Biotechnologia Żywności / Surowce i materiały w biotechnologii Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Regulamin