Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna

Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Biotechnologia Żywności / Surowce i materiały w biotechnologii -> ćw 4
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala mi
mlekołak


Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 20:54, 11 Paź 2009    Temat postu: ćw 4

A o co pytała z piany?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
madzikb19
NÓŻ:D


Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 167
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 20:55, 13 Paź 2009    Temat postu:

1. podział odpieniaczy i ich charakterystyka
2. właściwości dobrego odpieniacza
3. czy wszystkie pożywki do hodowli drobnoustrojów pienią się?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
xyz
kierownik McDonald's


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 259
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Śro 10:29, 14 Paź 2009    Temat postu:

z czego się uczyliście na kolo z tego ćw???

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
madzikb19
NÓŻ:D


Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 167
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Śro 20:40, 14 Paź 2009    Temat postu:

z przewodnika, z książki chmiela (jedna strona) z książki repsa i bednarskiego (jedna strona) i chyba tyle:)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
xyz
kierownik McDonald's


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 259
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Pią 11:26, 16 Paź 2009    Temat postu:

a mogla bys zrobic zdjecia tych 2 stron z ksiazki i wrzucic na forum albo wyslac na maila?? Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mala mi
mlekołak


Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Sob 12:02, 17 Paź 2009    Temat postu:

Tak naprawdę wystarczy nauczyć się tych dwóch stron z bednarskiego i repsa.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
xyz
kierownik McDonald's


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 259
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Sob 18:46, 17 Paź 2009    Temat postu:

tylko ze ja nie mam tych ksiazek Sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Martylla
przetwórca mięsa


Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Las Palmas Novinkas


PostWysłany: Wto 15:41, 20 Paź 2009    Temat postu:

1. Własciwosci odpieniaczy
2. substancje pieniace, dlaczego piana jest niepozadana
3. czym jest skutecznosc odpieniaczy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Paula
NÓŻ:D


Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 142
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łapy


PostWysłany: Czw 13:01, 22 Paź 2009    Temat postu:

Pytania z przygotowania(pisemne):
Temat i cel ćwiczenia, wymienić co będzie robione oraz omówić jedno z zadań.
( czyli 1. przygotowanie podłóż, 2.porównanie skuteczności odpieniaczy 3. badanie szybkości opadania piany i np.w 2 opisać co i jak + wzór)

takie cóś to miałam ja a dziewczyny miały chyba opisać Skuteczność odpieniaczy czyli też co się robi i wzór.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Paula dnia Czw 13:02, 22 Paź 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dżasta
NÓŻ:D


Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 107
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 16:06, 03 Lis 2009    Temat postu:

pytanie z wejściówki:
1. Jak zbadać skuteczność odpieniaczy.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
agitka
przetwórca mięsa


Dołączył: 01 Gru 2008
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 18:36, 03 Lis 2009    Temat postu:

Wejściówka:
Temat i cel ćwiczenia, zadania do wykonania, opisać wybrane zadanie do wykonania


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Natalia
przetwórca mięsa


Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 45
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Śro 19:50, 04 Lis 2009    Temat postu:

Praktyka: przygotowanie podłóż, jak zbadać skuteczność odpieniaczy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
maly007
NÓŻ:D


Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Czw 15:19, 12 Lis 2009    Temat postu:

Kolo.
1. Stabilność piany co to i po co to jest potrzebne.
2. Dlaczego pienienie jest niekorzystne


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ewa Grala
NÓŻ:D


Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 122
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mrągowo


PostWysłany: Śro 7:25, 18 Lis 2009    Temat postu:

1. Współczynnik skuteczności odpieniacza - co to jest
2. Dlaczego pienienie się jest niepożądane
3. Odpieniacze silikonowe - wady i zalety


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Ewa Grala dnia Śro 7:25, 18 Lis 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
xyz
kierownik McDonald's


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 259
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Czw 23:42, 26 Lis 2009    Temat postu:

1) jak zbadasz zdolnośc odpieniacza
2) włsaciwości dobrego odpieniacza
3) jakie substancje powodują powstawanie piany


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Biotechnologia Żywności / Surowce i materiały w biotechnologii Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Regulamin