Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 69 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Nie 19:55, 11 Paź 2009 Temat postu: ćw 5 |
|
|
może ktoś pamięta jakie pytania zadawali do ćwiczenia 5
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 73 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Sob 14:43, 24 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Podrzućcie pytania z kolokwium i wykonania
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 69 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Sob 21:30, 24 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
pytania z koła:
1 inhibitory,aktywatory wyjaśnić i podać przykłady
2 jak stężenie substratu wpływa na szybkość reakcji enzymatycznej
3 jakie mogą być inhibitory w serwatce i melasie
a z wstępu do ćwiczeń były pytania o temat ćw, cel ćw, metoda Jonhsona i ONPG
mam pytanie czy robiąc sprawko z tego mieliście dane literaturowe na podstawie których trzeba było zrobić wnioski?? i czy co znależliście na temat preparatu enzymatycznego MAXILACT??
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez aralka4 dnia Sob 21:32, 24 Paź 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 73 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Nie 12:59, 25 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Dziękujemy:)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 23 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Nie 14:59, 25 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
pytania z koła:
1.jakie czynniki mogą inaktywować enzymy poprzez denaturację ich białka.
2.sposoby aktywacji enzymów
3.czym się różni enzym od katalizatora chemicznego
z wejściówki:
1.wpływ kwasowości na działanie B-galaktozydazy i enzymów koagulujących
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
pysznosci
przetwórca mięsa
Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 23 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Wto 15:51, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
z wejściówki: wpływ jonów wapnia na aktywnośc enzymatyczną preparatów
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 142 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łapy
|
|
Wysłany: Wto 20:41, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
wpływ kwasowości na aktywność preparatów koagulujących białka mleka(czyli na akt.koagulującą i proteolityczną)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 259 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Wto 16:32, 10 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
kolo:
1. Jakie substancje i czynniki moga byc jednoczesnie aktywatorami i inhibitorami
2. Jakie czynniki sa aktywatorami drobnoustrojow
3. nie pamietam
wejsciowka - wpływ kwasowości na aktywność preparatów koagulujących białka mleka
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 17 Wrz 2009
Posty: 60 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Śro 8:11, 18 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
ja na kole miałam
1. wymienic cechy ktore różnią enzymy od katalizatorów chemicznych
2. wymienic czynniki lub substancje które moga byc zrowno ihibitorami jak i aktywatorami
3. aktywatory drobnoustrojów.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 146 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Śro 9:47, 25 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Sposoby stymulacja aktywności enzymów i drobnoustrojów
jak wpływają kwasy i substancje kwasowe na aktywność ?
jakie znasz substancje biologicznie aktywne a mikroorganizmach
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 122 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mrągowo
|
|
Wysłany: Wto 16:01, 01 Gru 2009 Temat postu: |
|
|
1. Substancje hamujące powodujące denaturację białek enzymatycznych.
2. Jakie czynniki wpływają na wzrost i aktywność drobnoustrojów?
3. Jakie substancje hamujące mogą znajdowac się w melasie i serwatce?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 01 Gru 2008
Posty: 24 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Nie 19:15, 13 Gru 2009 Temat postu: |
|
|
Czy ktoś idzie jutro odrabiać 5 ćw?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 108 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Nie 23:37, 13 Gru 2009 Temat postu: |
|
|
1. jak stężenie substratu wpływa na szybkość reakcji enzymatycznej
2. wymienic cechy ktore różnią enzymy od katalizatorów chemicznych
3. Jony metali, które są aktywatorami a które inhibitorami
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|