Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Hobbes
kierownik McDonald's
Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 227 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg
|
|
Wysłany: Czw 14:58, 08 Paź 2009 Temat postu: Ćwiczenie 1 |
|
|
Witam,
Może ktoś napisać jakie dała pytania z tego ćwiczenia? Dzięki
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 142 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łapy
|
|
Wysłany: Pią 19:22, 09 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
-co do 1 ćwiczenia to nie wiem ale chyba od wszystkich prawie że oczekiwała wyrecytowania z pamięci dokładnego tematu i celu ćwiczenia.
-co do ćwiczenia 3 to pytała jakie podłoża stosowane w biotechnologii będziemy oceniać pod względem jakości : brzeczka, melasa i serwatka;
wymienić oznaczenia dla nich wykonywane; po tym omówić jak się oznacza zawartość suchej masy (dokładnie) oraz jak oznaczyć zawartość ekstraktu w brzeczce( metoda piknometryczna i areometryczna + omówić) to chyba wszystkie pytania jakie nam zadała z przygotowania
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 122 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mrągowo
|
|
Wysłany: Pią 19:23, 09 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Pani doktor Kasia (nie wiem jak nazwisko) pytała nas tylko i wyłącznie o wykonanie ćwiczenia. Na zasadzie: "Pojemność buforowa. Jak wykona pani pomiar?" Oczywiście wystarczy znać co po kolei się robi, dokładnych objętości i molowości nie trzeba. Ocenia spoko, nietrudno o piątkę. O ile dobrze się orientuję doktor Wiśniewska pyta tylko z ćw. 2. Aha nas było 5, a pomiarów w sumie trzy rodzaje, nie wymyślała nowych pytań, tyko dwie osoby pytała o to samo.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
klaudi_a
przetwórca mięsa
Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 40 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Sob 20:44, 10 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
o co pytała z ćwiczenia 2?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Hobbes
kierownik McDonald's
Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 227 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg
|
|
Wysłany: Wto 13:59, 13 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Pytania z teorii:
1. Wpływ lepkości na pożywki w bio-tech
2. Po co właściwości buforujące w podłożu.
3. Wartości charakteryzujące emulację.
Mniej więcej to było
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 108 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Wto 17:12, 13 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
2 to co wpływa na właściwości buforujące pożywek
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 69 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Nie 23:07, 25 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
może ktoś wie jak lepkość wpływa na pożywki w biotechnologii??
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
88ania8812
przetwórca mięsa
Dołączył: 21 Lip 2008
Posty: 45 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Śro 20:52, 04 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
temat i cel cwiczenia. sklad pożewek
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 142 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łapy
|
|
Wysłany: Śro 21:37, 04 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
może coś z koła, bo pytania się podobno powtarzają...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 167 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Wto 17:15, 10 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
1. jakie składniki podłoża wpływają na pojemność buforową?
2. od czego zależy zdolność emulgowania pożywki?
3. czy gęstość podłoża jest ważna?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 142 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łapy
|
|
Wysłany: Pią 17:16, 20 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
co do koła to pytania takie jak powyżej.
co do sprawozdania- co to jest ten gramorównoważnik, bo pani dr.Wiśniewska powiedziała, że w większości sprawozdań są pisane bzdury na ten temat i może kogoś oświeciła jak to policzyć i co wpisać w tym wzorze??
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 259 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Sob 18:15, 21 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
moglby ktos napisac zagadnienia jakie podawala do cw 1??
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 137 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Sob 20:00, 21 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Buforowość podłoża, pojemność buforowa, emulgatory, zdolność buforowania, stabilność emulsji,wpływ emulsji na cechy i trwałość podłoża, substancje zwiększające wzrost lepkości podłoża, struktura białka i jego właściwości.
Coś takiego mam zapisane
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 259 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Nie 14:49, 22 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Dzieki
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Hobbes
kierownik McDonald's
Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 227 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg
|
|
Wysłany: Wto 21:22, 24 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Może, ktoś jeszcze pamięta pytania z teorii do tego ćwiczenia?
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Hobbes dnia Wto 21:24, 24 Lis 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|