Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dołączył: 10 Mar 2009
Posty: 64 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Pią 12:16, 09 Paź 2009 Temat postu: I kolo |
|
|
Podobno sa jakies pytania z tamtego roku z tego gigantycznego kola z produkcji piwa i slodu.. podzieli sie ktos? Bo z tej jego skiazki trudno wybrac wazniejsze rzeczy do nauki, bo jest tego za duzo...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Dołączył: 24 Kwi 2008
Posty: 21 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ol(S)ztyn
|
|
Wysłany: Pią 11:13, 16 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
zagadnienia na koło:
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
Może ktoś ma przykładowe pytania??
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 13 Cze 2008
Posty: 41 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Śro 20:20, 21 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
grupa 1 napiszcie nam pytania z tych kół co będziecie mieć lub już jakieś mieliście
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 24 Kwi 2008
Posty: 21 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ol(S)ztyn
|
|
Wysłany: Nie 11:22, 25 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
może się przydać
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 19 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Wto 16:04, 27 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
pierwsza grupa podobno miała takie pytania:
1.metody śrutowania słodu
2.schemat produkcji słodu
3. kiełkowanie, inhibitory, aktywatory
4.fermentacja główna piw fermentacji dolnej
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
WiewióRek
kierownik McDonald's
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 236 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mława
|
|
Wysłany: Pon 15:54, 09 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Po pierwsze chciałam zauważyć, że nasza część forum dosłownie leży. Zero zgrania grup itd, ale to chyba niepotrzebnie piszę bo każdy jest tego świadomy.
Trafił mi się zestaw B:
1. schemat produkcji piwa
2. porównać słód jasny i ciemny
3. czemu służy dodanie chmielu do brzeczki przy gotowaniu?
4. kiełkowanie.
Pozdrawiam!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 72 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łomża
|
|
Wysłany: Pon 18:02, 09 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
zestaw A: coby uzupełnic wypowiedz Wiewioraska
1. cechy przydatnosci jeczmienia browarnego
2. opisac suszenie slodu jasnego
3. opisac metode infuzyjna zacierania
4. fermentacja glowna w piwie fermentacji dolnej
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Karolzuch
przetwórca mięsa
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 27 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Pon 18:03, 09 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Pisałem zestaw z pytaniami:
- krótka charakterystyka jęczmienia browarnego
- suszenie słodu jasnego - charakterystyka i opis
- metoda infuzyjna zacierania
- opisać fermentację główną fermentacji dolnej
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
WiewióRek
kierownik McDonald's
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 236 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mława
|
|
Wysłany: Pon 17:52, 16 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Poprawa u Tomasika, wcześniej pisałam u Lewandowskiej
1. Kiełkowanie, wszystkie procesy itd.
2. Sposoby moczenia
3. Zacieranie dekokcyjne met dwuwarowa
4. Kiedy powstają gorące osady i jak są usuwane
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|