Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 142 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łapy
|
|
Wysłany: Śro 20:10, 28 Paź 2009 Temat postu: ćwiczenie 4 |
|
|
Może coś na temat 4 ktoś pamięta??
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 45 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Czw 15:50, 29 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
1.porównać technologie produkcji serów: szwajcarskich, szwajcarsko-holenderskich, holenderskich i angielskich
2. Wady miąszu
3. Solenie- rodzaje, cel i opisać solenie w masie
4. Obróbka skrzepu i gęstwiny w serach szwajcarsko-holenderskich i holenderskich
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 142 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łapy
|
|
Wysłany: Wto 16:33, 03 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Zagadnienia na koło:
1.Podział serów-ze względu na technologię,zawartość tłuszczu,wody
2.Technologia produkcji serów szwajcarskich, szwajcarsko-holenderskich,holenderskich,angielskich...sery twarogowe
3.Wymagania dla surowca do produkcji serów- cel przeprowadzanych etapów itp, parametry
4.Wady serów
5.Zakwasy
6.Metody koagulacji
7.Solenie, dojrzewanie
8.podpuszczka-cel.działanie,co wpływa na jej aktywność
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 142 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łapy
|
|
Wysłany: Śro 21:40, 04 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
1.porównać technologie produkcji serów: szwajcarsko-holenderskich, holenderskich i angielskich
2. Wady konsystencji
3. Solenie- rodzaje, cel i opisać solenie w masie
4. Obróbka skrzepu i gęstwy w serach szwajcarsko-holenderskich i holenderskich
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 9 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Śro 23:20, 18 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
1. dodatki do mleka
2.opisac prasowanie serow: holenderskiego, szwajcarsko-cholenderskiego, angielskiego
3. Wady serów twrogowych
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Hobbes
kierownik McDonald's
Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 227 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg
|
|
Wysłany: Wto 18:38, 08 Gru 2009 Temat postu: |
|
|
Posiada ktoś przykładowe sprawozdanie z tego ćwiczenia?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|