|
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dołączył: 02 Wrz 2009
Posty: 1 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Śro 16:20, 25 Lis 2009 Temat postu: cw 3 |
|
|
pytania z koła gr 6:
-porównać kefir i jogurt
-różnice w met. periodycznej i ciągłej masła
-zadanie z normalizacji
-omów parametry co i jak: homogenizacja, bakteriofugacja i pasteryzacja
-zad z normalizacji 7000l 4.5% znormalizować do 1,5% przy użyciu mleka odtłuszczonego 0,05% i śmietanki jeśli ktoś wie jak to rozwiązać byłabym wdzięczna:)
-podgrzewanie mleka
-pr kefiru met termostatową
-przydatność technologiczna w produkcji jogurtu
-proce technologiczny masła met. ciągłą omów i opisz
-właściwości zdrowotne mlecznych napoi fermentowanych
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Oposek
kierownik McDonald's
Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 661 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ostróda
|
|
Wysłany: Pią 15:34, 04 Gru 2009 Temat postu: |
|
|
Ja ostatnio miałam:
1. Schemat produkcji masła metodą ciągłą, napisać i omówić.
2. Zalety zdrowotne mlecznych napoi fermentowanych.
3. Zadanie z normalizacji. Znormalizować 7 000 litrów mleka o zawartości tłuszczu 4,4% do zawartości tłuszczu 3,2 % mając do dyspozycji mleko odtłuszczone 0,005% tłuszczu i śmietankę 30% tłuszczu.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
|