Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 162 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Śro 0:36, 11 Lis 2009 Temat postu: Kolokwia |
|
|
mam prośbę do osób z GRUPY 1 !! Może byście się uaktywnili trochę na tym forum i np podali jakie mniej więcej mieliście pytania do poszczególnych ćwiczeń na tym przedmiocie
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez marcia dnia Śro 9:40, 11 Lis 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Dołączył: 28 Sty 2009
Posty: 18 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Sob 20:06, 14 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
ja miałam takie pytania
cw. 2 mikrobiologiczna synteza białek (SCP)
cw. 3 biosurfaktanty - co to jest, podział, zastosowanie ...
cw. 4 otrzymywanie witaminy B12
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
kasia2101
przetwórca mięsa
Dołączył: 04 Gru 2008
Posty: 29 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Sob 20:41, 14 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
pytania które mogą sie trafić, gdyż były takie na inżynierii
Ćw.3 1Metody utrwalania szczepów bakterii
2. synteza homo-polisacharydów przez bakterie fermentacji mlekowej
cw2:
cos o aktywatorach i enzymach proteolitycznych
reakcja plasteinowania
cw1:
metody utrwalania preparatow enzymatycznych
kataliza ekstrakcyjna i przyklad
cw4:
produkcja wit B12
penicylina-synteza mikrobiologiczna
Ćw. 1
Metody utrwalania preparatów enzymatycznych.
Co to jest biokataliza ekstrakcyjna. Wyjaśnij na przykładzie.
Ćw. 2
Aktywatory enzymów proteolitycznych.
Co to jest i na czym polega rekacja plasteinowania.
Ćw. 3
Metody utrwalania szczepów bakterii.
Synteza homo-polisacharydów przez bakterie fermentacji mlekowej.
Ćw. 4
Technologia produkcji wit. B12.
Penicylina - synteza mikrobiologiczna.
ĆW. 1
Co to jest biokataliza ekstrakcyjna. Wyjaśnij na przykładzie. ( dr wpominał coś o lipazie ale ja nie wiem o co kaman )
selekcja mikroorganizmów względem aktywności enzymatycznej.
Ćw 2
Reakcja plasteinowania,
I coś z metodami określania aktywności enzymów
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
kasia2101
przetwórca mięsa
Dołączył: 04 Gru 2008
Posty: 29 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Nie 14:52, 15 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
zagadnienia na koła, bo nie wszyscy w gr 2 mają, prawda Kasiu;)
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
WiewióRek
kierownik McDonald's
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 236 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mława
|
|
Wysłany: Nie 21:48, 15 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
No ba, niektórzy nie mieli, ale już mają Dziękować pięknie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 72 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łomża
|
|
Wysłany: Pią 18:02, 20 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
moje dzisiejsze pytanko brzmiało:
1. otrzymywanie i zastosowanie witaminy D.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 86 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Pią 18:49, 20 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
a ja miała wyjaśnić pojęcia: izolat, hydrolizat, koncentrat białkowy - podać zastosowanie i przykłady -> to pytanko do 2 ćw
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
WiewióRek
kierownik McDonald's
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 236 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mława
|
|
Wysłany: Sob 0:13, 21 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
A ja miałam tak jak Zuzu witaminę D jak...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 86 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Sob 10:26, 21 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
... jak Drewniany Orzeszek
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
WiewióRek
kierownik McDonald's
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 236 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mława
|
|
Wysłany: Sob 22:23, 21 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Bardzo ciekawa opcja, ale niestety tym razem Wióraskowi nie chodziło o łozeska
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 39 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zambrów
|
|
Wysłany: Nie 18:41, 22 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
a ja z ćw. 3 miałam opisać bakteriocyny - definicja, podział, znaczenie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 41 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: stąd
|
|
Wysłany: Nie 21:11, 22 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
cw2- wymienic metody i opsc jedna z nich chemicznej immobilizacji enzymow
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 86 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Pon 0:28, 23 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
tomato to pytanko to chyba do 1 ćw. się tyczyło
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 41 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: stąd
|
|
Wysłany: Pon 16:10, 23 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Ach no tak, drobna pomylka
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 72 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łomża
|
|
Wysłany: Pią 16:50, 27 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
dzisiejsze pytanko brzmialo:
1. podaj metody selekcji mikroorganizmów wedlug aktywnosci enzymatycznej
dziekuje
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|