Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 116 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Wto 23:42, 15 Gru 2009 Temat postu: egzamin |
|
|
czy może prof wspominał coś na temat egzaminu? trzeba go ustalić już teraz
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 116 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Nie 11:11, 31 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Piszcie jakie były pytania na zerówce...
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Justyna1701 dnia Nie 11:12, 31 Sty 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 120 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ostróda
|
|
Wysłany: Nie 12:14, 31 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
mi trafil sie taki zestaw:
funkcje fosforanow,
klasyfikacji opisowa poltusz,
rodzaje obrobki cieplnej miesa.
Powodzenia
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez natalka1111 dnia Nie 12:20, 31 Sty 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 46 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Nie 20:12, 31 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
moje i innych:
soczystosc i jak sie zmienia po uboju
solanka i jej dawkow
zywiec rzezny - def.
wedzonki i wedliny surowe
mieso cieple i jak sie robi z niego granulat
etapy produkcji kielbas
dojrzewanie kielbas surowych
oszalamianie
rola wody w miesie
klasyfikacja tusz wolowych
i wiecej nie pamietam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dołączył: 25 Sty 2010
Posty: 6 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Pon 14:30, 01 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
pytania z dzisiaj z gr 3
zestaw I
1. obrót żywcem
2. rola krwi w wędlinach podrobowych
3. rozbiór technologiczny- definicja, cel, budowa anatomiczna trzody chlewnej
zestaw II
1. woda w mięsie
2. dojrzewanie kiełbas surowych
3. mieso "cieple"
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 189 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Płock
|
|
Wysłany: Pon 17:40, 01 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
dwa tylko?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dołączył: 25 Sty 2010
Posty: 6 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Pon 18:20, 01 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
no ja wrzucilam swoj i kolezanki, reszte to juz kolejne osoby musza wrzucic bo ja nie wiem jakie zestawy mieli.
powodzenia!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 54 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Wto 12:00, 02 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
moje i innych (moze na poprawe sie przydadza)
-preparaty dymu wedzarniczego
-rozbior
-typy uzytkowe swin
-wplyw temp.na szybkosc kutrowania-obracajaca sie misa,ilosc nozy itd
-odskorowanie-swinie,bydlo
-punkt rosy i jego wplyw na magazynowanie
-woda związana w miesie
-jaki ma wplyw temp.na konserwy
...i nie pamietam
-
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 30 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Wto 15:14, 02 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
procesy zachodzace podczas dojrzewania
PDW rola co to jest
rozbiór anatomiczny i nieanatomiczny
wpływ stresu na glikolize
etapy produkcji wedlin surowych
studzenie i chlodzenie kiełbas
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dołączył: 07 Sty 2009
Posty: 19 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Wto 15:46, 02 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
1.Metody utrwalania mięsa "ciepłego",ile czasu.
2.Obróbka cieplna wędzonek parzonych.
3.Co wpływa na stres zwierzęcia i zmiany jakości mięsa.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 36 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Skrwilno
|
|
Wysłany: Wto 19:21, 02 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
1. typy użytkowe bydła
2. surowiec do produkcji wędzonek parzonych
3. składniki dymu wędzarniczego i ich funkcje
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 22 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Słupsk
|
|
Wysłany: Wto 19:36, 02 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
1 składniki poprawiające wodochłonnośc mięsa
2 czynności rozbiorowe- wołowina
3 własności mięsa odtłuszczonego typu fit
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 20 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Wto 20:58, 02 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
a wiadomo kiedy poprawa bedzie?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dołączył: 06 Wrz 2009
Posty: 9 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Wto 21:42, 02 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
1)chłodzenie tusz jednofazowe i wielofazowe
2)rola kultur starterowych
3)magazynowanie żywca
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dołączył: 07 Sty 2009
Posty: 19 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Wysłany: Śro 8:31, 03 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
Poprawa jest w poniedziałek.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|